Miért éppen Kanada

2011.07.24. 15:32

                                                             A szürkéknek, NEM


Sosem dobott ki semmit. "Majd jó lesz valamire." Így volt az üres üvegekkel is, katonás rendben sorakoztak a polcokon. A fehér üvegekbe befőttet, lekvárt és paradicsomlevet rakott el, de a színes üvegekkel nem tudott mit kezdeni. Egy idő után úgy elszaporodtak, hogy minden mást kiszorítottak a kamrából, és csak álltak ott haszontalanul, porosan. Napról-napra jobban gyűlölte őket. Végül elővette a puskáját. Remegett a keze az indulattól. Az üvegek nyakát vette célba, ha sikerült egyet eltalálnia, büszkeség öntötte el: helyet csinált! Feltette akcióját a youtube-ra, és olyan hisztériát váltott ki vele, amilyenre csak legtitkosabb álmaiban gondolt: nemzeti sporttá, később már reflexszé vált a színes üvegek megsemmisítése. Ahogy a légy a légycsapóval, úgy tartozott össze a színes üveg a puskalövéssel az emberek tudatában.

Azután a színes üvegek feltűnően fogyni kezdtek, egyre messzebb kellett menni annak, aki vadászni akart rájuk: egészen Kanadáig. Itt azonban tilos volt fegyvert használni, a kanadaiak békés népek; az üvegeken népi motívumokat fedeztek fel, és védetté nyilvánítottak minden egyes darabot. Megnőtt az értékük, a turisták is egyre nagyobb érdeklődést  mutattak.

A kamrában most fehér üvegek sorakoznak. Egyre jobban gyűlöli


A bejegyzés trackback címe:

https://metz-szet.blog.hu/api/trackback/id/tr583093793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása